Taxi Služba i Prijevoz Putnika Dubrovnik
za sve usluge prijevoza putnika u Dubrovniku
 
  Radulovic d.o.o. - Tel: + 385 (0)98 725 769 - info@taxiservicedubrovnik.com
  POČETNA REZERVACIJA / UPIT VOZNI PARK FORUM KONTAKT Izleti i ekskurzije  

Privatni izleti i ekskurzije

Sve naše izlete prilagođavama vašim potrebama. Samo nam recite koliko vremena imate na raspolaganju i što želite vidjeti i mi ćemo se prilagoditi vama. Organiziramo individualne i grupne privatne izlete. Neki od privatnih izleta su prikazani ispod:

 

PANORAMA DUBROVNIKA:

Ovaj izlet otkriva najljepša mjesta u Starom Gradu te vožnjom do panoramske točke poviše Grada pruža vam mogućnost prekrasnog pogleda te izvrsnu priliku da obogatite svoj foto album. Nakon toga slijedi šetnja Gradom, koji je pod zaštitom UNESCO-a kao jedan od najznačajnijih svjetskih povijesnih spomenika. Stručni vodič će vas provesti kroz ulice Starog grada i upoznati sa poviješću i kulturom. Posjet Franjevačkom samostanu i njegovoj apoteci iz 14 stoljeća, Kneževom Dvoru te ostalim vrijednim povijesnim spomenicima.

FOLKLOR ČILIPI, POSJET SELIMA U ZALEĐU DUBROVNIKA

Mjesto Čilipe u Konavoskom polju. Glavni događaj je nastup lokalne folklorne grupe koja izvodi pjesme i plesove Konavala. Svi učesnici su obučeni u poznate narodne nošnje koje se smatraju među najljepšim u Hrvatskoj...

Selo u zaleđu dubrovačkog primorja.Nekoliko tradicionalnih kamenih kuća, razbacano na padinama terasaste zemlje. smokvama, domaćom rakijom koja će vas zagrijati, jelom pripremljenim na otvorenoj vatri, seoskim plesovima i pjesmama...

PELJEŠAC I PELJEŠKA VINA

Poluotok Pelješac je od davnina poznat po proizvodnji izvrsnih vina. Danas Vam se pruža prilika da posjetite neke od najpoznatijih vinarija te probate njihova vrhunska vina. Nakon ugodne vožnje uz obalu stižemo do vinarije Miloš u selu Ponikve.Nakon obilaska ovog vrlo zanimljivog i neobičnog podruma, upoznavanja sa vlasnikom te probom vina nastavljamo do sela Prizdrina gdje će nas dočekati obitelj Bartulović u svom domu te nam prirediti tradicionalni domaći ručak uz koji naravno ide i domaće vino.
Na kraju ćemo posjetiti i vinariju Matuško koja je poznata po proizvodnji izvrsnog crnog vina Dingač te slatkog desertnog vina Prošek.
Osim vina i odlične hrane zasigurno ćete uživati i u vožnji kroz vinograde poluotoka Pelješca.

TRSTENO I STON

Arboretum u Trstenom će vas iznenaditi i oduševiti brojem i raznolikošću biljnih vrsta kao što su divovski platani, razne vrste palmi, kamforovac te raznoliko egzotično raslinje. Poslje prijatne šetnje botaničkim vrtom odlazimo u grad Ston, koji je bio među prvim gradovima u Europi građen prema urbanističkom planu. Zanimljive su njegove 5 km duge zidine koje su štitile grad i zadivile stotine posjetilaca svojom dužinom i monumentalnošću. Druge zanimljivosti su poznata uzgajališta ostriga i mušula, te stara solana ( i danas se tu dobija sol iz mora).

 

RIJEKA DUBROVAČKA OMBLA

Rijeka dubrovačka "Ombla" (antički Arion) svojim jedinstvenim krajolikom pruža posjetitelju poseban i nezaboravan ugodaj. Nije samo riječ o bujnom zelenilu i njegovu utjecaju na idealne klimatske uvjete, nego i o bogatoj kulturnoj baštini s brojnim kulturnim spomenicima medu kojima se posebno ističu ljetnikovci, manje ili vise očuvani spomenici kulture, sto ih je dubrovačka vlastela podizala od XV. do kraja XVIII. stoljeća.

ZATON

Zaton je ljupki i slikoviti, 2 km dug zaljev, odredište je svih koji se žele okupati na žalima ili stijenama, provesti dan na suncu ili u sjeni starih borova, prošetati uz obalu, sjesti u male ugodne restorane uz more i uživati u dubrovačkim i dalmatinskim specijalitetima.
Na razvedenoj obali zaljeva smještena su tri naselja: Veliki Zaton, Mali Zaton i Štikovica
Prirodne znamenitosti su izvori pitke vode Vrelo čija je voda nekada tjerala mlinove, a smješteni su pri dnu zaljeva.
Povjesna su zanimljivost renesansni ljetnikovci nekadašnji dubrovačkih vlastelinskih obitelji koji Zatonu daju prepoznatljivu sliku dubrovačkog ladanjskog područja.

DELTA RIJEKE NERETVE

Ovo je izlet za ljubitelje prirode gdje ćete doživjeti ljepote obale,planina te prekrasne delte rijeke Neretve ali također Vam pružiti priliku da posjetite jedno od najznačajnijih Rimskih naselja na Jadranskoj obali

 

OTOK KORČULA

U vremenima antičke Grčke otok Korčula je predstavljao dio kulturnog i privrednog života cijelog Sredozemlja.Ostaci tog života se mogu naći još i danas na otoku.

KONAVLE

Konavle su najjužnija regija Hrvatske čiji krajobraz okružuju brda što graniče prema Bosni i Hercegovini, a s morske strane visoke konavoske stijene, s uvalama i poluotocima Cavtata, Molunta i Prevlake.Konavle su poznate po kvalitetnoj i autohtonoj kamenom arhitekturi i nadasve po bogatoj kulturnoj tradiciji u umjetničkom rukotvorstvu. Stoljetna pripadnost Dubrovačkoj Republici omogućila je prosperitet ovoga plodnog poljoprivrednog kraja, oaze blagostanja i napretka.

PARK PREVLAKA


Negdje između neba i zemlje, svjetlosti i tame, dobra i zla, nalazi se Prevlaka - Ponta Oštra, najjužniji dio Konavala i Republike Hrvatske.
Do Prevlake se može doći cestom s jadranske magistrale iz pravca Grude prema Moluntu a, zatim se skreće prema selu Đurinići i dalje do Vitaljine, sve do Prevlake.
Priroda na Prevlaci je predivna. Uz obalu raste makija, rogači, česvina, maslinici, čempresove šume, dubovi, voćnjaci...
“Tamo gdje su rogači nema raka” - rekao je stari Vitaljanin.
Brojna stabla rogača na Prevlaci svjedoče o proteklim stoljećima i raduju se svakom dolasku.
Morska obala od Molunta do Prevlake je stjenovita, ali je more bogato ribom, čisto i bistro, te se zrnca pijeska vide na dubini od nekoliko metara. Na samoj Prevlaci i u Moluntu nalaze se prekrasna mjesta za kupanje.

Više o parku Prevlaka na : www.prevlaka.hr

 

MEĐUGORJE

Posjeta jednom od najsvetijih mjesta na svijetu.Vjeruje se da se u ovom malom mjestu dogodilo ukazanje Blažene Djevice Marije pred skupinom djece godine 1981.
Vožnja do Međugorja ide uz obalu te kroz dolinu rijeke Neretve.

MOSTAR

Nakon vožnje uz Jadransku obalu dolazimo do plodne doline Neretve te ćemo stati u mali gradić Počitelj. U njemu ćete otkriti zanimljivu mješavinu Mediteranske i Orijentalne arhitekture.Naše glavno današnje odredište je Mostar. Grad, smješten na smaragdno zelenoj rijeci Neretvi,je očuvao velik dio svoje izvorne orijentalne arhitekture I tipičan način života sa razmeđa civilizacija. Posjet starom dijelu grada,sagrađenog u 16/17 stoljeću, uključuje posjet jednoj od mnogobrojnih džamija te tipičnoj turskoj kući iz tog perioda.

CRNA GORA

Crna Gora je udaljena manje od sat vremena vožnje od Dubrovnika. Nakon prelaska granice vozit ćemo se oko Boke Kotorske ,zaljeva koji se usijeca duboko u crnogorske planine .Vozit ćemo oko Boke do Kotora,grada spomenika,koji je uvršten u UNESCO-ovu listu svjetskih spomenika najviše kategorije.Pruža Vam se mogućnost posjeta starom dijelu grada te nezaboravan pogled na zidine koje okružuju grad u dužini od 5km.
Najuzbudljivije iskustvo na našem izletu je svakako vožnja po starom putu uz litice planine Lovćen i posjet malom selu Njeguši koje je poznato po pršutu i siru. Cetinje,gdje posjećujemo Državni Muzej,nekad najmanji Europski glavni grad a danas kulturno središte Crne Gore je naše slijedeće ali ne i zadnje odredište.
Naše zadnje odredište je mali grad Budva.Danas je Budva glavno turističko središte crnogorske obale.Nakon pauze nastavljamo put nazad prema Dubrovniku.

PLITVIČKA JEZERA


Nacionalni park Plitvička jezera proglašeni su 1949. god. i to je najstariji i najveći hrvatski nacionalni park. Pod zaštitom UNESCO-a su od 1979. god. Nalaze se između Male Kapele i Plješevice u Lici. Plitvička jezera su jedinstveni prirodni fenomen - 16 živopisnih jezera koja su međusobno spojena brojnim sedrenim slapovima. Dijele se na gornja jezera (12) i donja jezera (4). Najviše jezero je Prošćansko jezero na 639 m, a najniže jezero je Novakovića Brod na 503m. Gornja jezera su okružena bujnom šumom i međusobno povezana brojnim slapovima, a donja su manja i plića, uz manje bujnu vegetaciju. Vode jezera slijevaju se nakon slapa Sastavci na donjim jezerima u rijeku Koranu u koju se ulijeva i potok Plitvice, padajući s visine od 76m radeći Veliki slap. Klima je planinska, a najbolje vrijeme za posjet Nacionalnom parku su ljetni mjeseci, premda i zimi pružaju nezaboravnu sliku sa zaleđenim slapovima. Najveće jezero je Kozjak, a temperatura vode ljeti je i 24°C. Plitvička jezera su bogata ribom i rakovima.

Web stranica nacionalnog parka Plitvička jezera: www.np-plitvicka-jezera.hr

SLAPOVI KRKE


Uživajte u vožnji uz obalu do Šibenika, u kojem ćemo imati kratku pauzu, prije nego što produžimo do slapova Krke. Locirani u prekrasnom nacionalnom parku Krka, slapovi padaju preko 17 prirodnih pregrada.

Web stranica nacionalnog parka Krka: www.npkrka.hr

GASTRO TOURS

Posjet poznatim restoranima u Dubrovniku i njegovoj okolici. Da biste više saznali kliknite ovdje

 

 

     
  Pile Gate -
Hotel Villa Dubrovnik

Pile Gate -
Hotel Villa Argentina 

Pile Gate -
Hotel Villa Orsula

Pile Gate -
Hotel Excelsior

70,00 HRK


65,00 HRK


65,00 HRK


65,00 HRK
 
   
  Vaše ime:


E-mail:


Poruka:

Privatni smještaj u Dubrovniku  |  Hotelski smještaj Dubrovnik  |  Nekretnine  |  Dubrovnik Info  |  Croatia Info  |  Galerija slika
Poslovna suradnja  |  Link Partners

 
Jednostavno rješenje za sve usluge prijevoza u Dubrovniku!!!